Prispevki

Filter
 • OBDARILI SMO NAJMLAJŠE

  OBDARILI SMO NAJMLAJŠE

   

  Letos smo se v MDGN Velenje odločili, da polepšamo praznični čas otrokom gluhih in naglušnih staršev in vnukom tistih članov, ki so v društvo skozi leto najbolj aktivni.
  Da bi obdaritev potekala na malo drugačen način kot v prejšnjih letih, smo k sodelovanju povabili predstavnice gledališke skupine iz Velenja.
  V dvorani Mladinskega centra se nas je zbralo kar veliko število. 18 otrok, njihovi starši in stari starši ter ostali člani društva. Najprej je vse prisotne pozdravil predsednik društva, Franc Forštner, nato pa smo nadaljevali z glasbo. Ob spremljavi harmonike, smo zapeli nekaj otroških pesmi, otroci pa so zaplesali.
  Sledila je predstava o dedku in babici, ki pulita repo. Otroci so uživali in sodelovali pri igri. Na koncu smo skupaj poklicali Božička, ki je otrokom najprej razdelil bombone. Nato pa je ob pomoči predsednika in sekretarke še vsakemu otroku izročil darilo.
  Veseli smo, da se nas je zbralo tako veliko število in, da smo otrokom in njihovim družinam pričarali praznično vzdušje.

   

  Urška Jakop

   

 • KUHARSKA DELAVNICA

  KUHARSKA DELAVNICA

   

  Pa saj ni res, vsi smo bili prepričani da smo za leto 2015 v društvu doživeli vse. Vendar pa temu ni bilo tako, saj je Urška poskrbela še za zadnje presenečenje. Vse člane je povabila na kuharsko delavnico. Gremo smo se odločili najbolj zagreti in radovedni. Včasih si mogoče katera gospodinja reče pa saj znam dovolj različnih jedi skuhati, ko kje prebere kakšen recept, si misli, oh to je tako komplicirano. Verjemite pa, ko vidiš pravega kuharja na delu je vse lahko. Naš kuhar Grega je z veseljem predstavil svoje znanje kulinarike tudi  nam. Mmmmm, kar želodci so se začeli oglašati od pričakovanja, saj je obljubil da bo za vse dovolj hrane. Tudi recepte nam je razdelil, dajal je tudi koristne nasvete in odgovore na naša vprašanja. Naj povem, da smo imeli odlično večerjo, pa tudi sladica je bila. Jaz osebno pa sem že vse recepte tudi preizkusila, odlično je pa tudi težko ni.

  Vemo, da te delavnice prinesejo kar nekaj stroškov, si jih pa vseeno želimo čim več, saj se učimo vse življenje.

  Urška hvala, v imenu vseh ki smo bili prisotni, najboljša delavnica je bila za konec leta.

   

  Krašovec Milica