Prispevki

Filter
 • MOŠKI SO Z MARSA, ŽENSKE SO Z VENERE

  MOŠKI SO Z MARSA, ŽENSKE SO Z VENERE


  V društvu gluhih in naglušnih Velenje smo imeli zelo zanimivo predavanje na to temo: o medsebojnih družinskih odnosih in odnosih med žensko in moškim. Vodil ga je politolog gospod Andrej Pešec.

  Vsi smo poslušali njegovo razlaganje in se tudi malce pošalili.
  Naj vam na kratko napišem pomembna in zanimiva dejstva.

  Medsebojni odnosi so zelo pomembni za razmerje med partnerjema in za družino. Tako gradimo odnos na zaupanju in razumevanja. Pomembno je, da se spoštujeta in se pogovarjata ter sproti rešujeta težave. Pomembno je tudi, da se vsa družina usede za mizo in se pogovorijo o težavah ter najdejo način za reševanje težav.
  Ne smemo preveč kritizirati in poniževati partnerja/ico, ker tako lahko psihično uničujemo odnos in njeno/njegovo samozavest in še... lahko zaradi tega razpade razmerje.
  Poudaril je, da imamo ženske razvit šesti čut in večjo psihološko inteligenco. Me lahko združimo razmišljanje in čustva, po tem vemo kako in kaj. Pri moškem je pa malo drugače. Oni razmišljajo z glavo ali pa čustveno, skupaj pa nikoli.
  Poudaril je, da gre moškim na živce, če ženske preveč kritiziramo ali preveč govorimo. Postanejo obupani in lahko izklopijo čustva nato ga pelje nagon. Saj veste, kakšen nagon je to :D.
  Povedal je tudi eno zelo zanimivo dejstvo, za katero nisem zavedela... Če partnerja velikokrat seksata, moški postane poženščen in ženske postanemo možate.
  Zanimivo, a ne... To vam da dovolj misliti.

  Povedal je eno dejstvo...ki res pribito drži :D.
  Ko je moški slabo volje, rabi mir in gre na pivo ali se gre sprehajati... Ko je ženska slabe volje, je pa cela hiša slabe volje. Ženske lahko močno psihično vplivamo na stanje v družini, negativno ali pozitivno.

  Dala bom vam nekatere primere, ki jih je povedal Andrej.
  Malo za razmislek. :)

  1. Na primer: Moški pride iz službe domov, se usede za mizo in žena mu postreže s kosilom. Začne mu govoriti in kritizirati. Moški si želi tišine in mir pri kosilu, ne more se sprostiti. Takrat lahko pride do nesporazuma oz. do prepira. Od tega moški kar zbeži v gostilno in se ga napije ali pa tudi kaj drugega.
  To je napaka...
  Ko pride domov, mu damo poljubčka in ga vprašamo, kako je in kako se je imel. Postrežemo mu in ga pustimo pri miru, dokler se ne naje in spočije. Ko je spočit, mu lahko zaupate težave in takrat bo vam z veseljem prisluhnil in vam pomagal razreševati težave. To je zelo pomembno; medsebojno mirno pogovarjanje.

  2. Ženska kuha iz ljubezni, ta hrana je bolj okusna... Hrana sestavlja 50% kemične sestave in 50% vitamin L (ljubezen). Če pa je ženska slabe volje,  je  tudi pripravljena jed manj okusna.
  Drži, a ne? :D

  3. En modrec je kupil kaktus in mu je vedno govoril: ,, Ne boj se. Zalival te bom in nikoli ne boš žejen. Nalival te bom iz ljubezni in zrasti brez bodic.''
  Kaj se je potem zgodilo???
  Nov mladi kaktus je zrastel brez bodic... Vidite, iz ljubezni lahko vse naredite. Tako je pri odnosu... Ko odnos napreduje, sta si  partnerja bolj zvesta in si medsebojno zaupata.

  Ko je ženska srečna,  je moški 6x več srečen. - tole pribito drži :D

  No v glavnem, ljubezen je res zapletena, toda moški ste preprosta bitja, ženske pa smo kar malce zapletene. Me mislimo, da boste kar prebrali naše misli in to od vas pričakujemo, toda to je nemogoče. Ženske pa z lahkoto prebere misli moškega in ve, kaj on potrebuje.
  Ženske smo psihično močne in moški ste močni v mišicah :D. Malo za šalo in v tem je nekaj resnice.

  To predavanje je bilo res zanimivo in nam je dalo misliti :)

   

  Žana Sušec

 • PREDAVANJE O PRAVICAH, KI IZHAJAJO IZ ZPIZ-A

  PREDAVANJE O PRAVICAH, KI IZHAJAJO IZ ZPIZ-A

   

  Spet nam je prišla predavat gospa Tatjana Dremelj iz ZPIZ-A. Že dve leti nazaj nam je predstavila nekaj novosti in pravic o invalidskem upokojevanju. Ker se zakoni sproti spreminjajo, nam je spet postregla z informacijami, ki so trenutno najbolj sveže. Seveda je bilo vprašanj ogromno časa pa malo, nemogoče da bi vsakemu posebej odgovorila. Tako so se nekateri odločili, da pojdejo sami k njej kar v pisarno kjer opravlja svoje delo. Osebno sem med njimi, kajti četudi vse to beremo na internetu pa je veliko odprtih vprašanj na katera lahko dobimo odgovore samo na ZZZS. Urška nam vedno pripravi zanimiva predavanja z katerimi nas spodbudi k akciji.  


  Krašovec Milica

   

 • PRAZNOVANJE OB DNEVU ŽENA in VELIKONOČNA DELAVNICA

  PRAZNOVANJE OB DNEVU ŽENA in VELIKONOČNA DELAVNICA

   

  Leto je okoli, spet je tu osmi marec in v društvu je že tradicija, da ga praznujemo. Naš predsednik Franc je s pomočjo Urške organiziral vse potrebno, da smo se članice počutile pomembne na ta dan. Sprejem smo imele v hotelu Paka Velenje, udeležba je bila ogromna največja do sedaj. Še Franca smo presenetile pa verjemite, da ga malo kaj vrže iz tira. Sledila je izredna pogostitev in seveda program je bil nekaj povsem novega in zanimivega. Ni pa šlo brez Francovih prečudovitih rožic. Lepo smo preživele naš ženski praznik, srečne ter zadovoljne smo odšle domov, kajti drug dan smo že imele delavnico izdelave velikonočnih venčkov. Tudi na delavnice prihaja vse več članic, ki se zelo potrudijo in izdelajo svoj unikatni izdelek, tega pa si odnesejo ponosne na svoje delo, domov. In še preden je ena delavnica pri koncu že sprašujejo kdaj bo naslednja in seveda kaj bomo izdelovale. To je veliko priznanje za vodilne društva, saj se trudijo, da smo aktivni, in seveda pomembno je pa samo druženje in klepet. Skratka lepo nam je in tukaj moram izkoristiti priložnost da se zahvalimo Francu in Urški. Hvala vama v imenu vseh.


  Milica Krašovec

   

 • OGLED HIŠE MINERALOV

  OGLED  HIŠE MINERALOV


  Razmišljanje, kaj bi ob kulturnem prazniku organizirali, da se vsebina vsako leto ne bi ponavljala, sva na predlog Urške potem organizirala to zanimivo in poučno izvedbo.
  Ob kulturnem prazniku Franceta Prešerna, smo si ogledali hišo mineralov v starem mestnem jedru  MO Velenje.
  Hiša stoji pod gradom in je pozidana, kot so delali hiše daleč nazaj: s kamnom, z malimi okni in ozkimi ulicami. Zbrali smo se pred vhodom, kjer nas je sprejela vodička, ki nas je bila zelo vesela.
  Že na začetku so se nam zasvetile oči. Vsepovsod je bilo v vitrinah polno različnih kamnov in bleščečih lučk na njih. Po besedah vodičke muzeja le ta predstavlja geološko zbirko mineralov sveta in veliko jih je tudi iz področja Slovenije. V njej je preko 4000 različnih mineralov zasebne zbirke mineralov zbiralca in strokovnjaka s tega področja, gospoda Jožeta Rihtarja. V tej hiši je na ogled tudi edinstven kos jantarja, ki je bil najden v Premogovniku Velenje leta 2008. Na ogled so tudi drugi dragi kamni, ki se svetijo pod ultravijolično svetlobo. Seveda smo si lahko pogledali vse kar nas je zanimalo in odšli polni lepih vtisov. Veseli smo bili novih znanj in novih doživetij. Marsikomu so potem na prostem  pred očmi še nekaj  časa poplesavali leski kamenčkov in mineralov.
  Po končanem ogledu smo še malo poklepetali na poti do avtomobilov. Bilo je prijetno in poučno popoldne, saj je v nas bilo spoznanje, da smo izvedeli spet nekaj novega in lepega.
  Zahvala Duški za tolmačenje, Urški za organizacijo in vodički po muzeju za vodenje ter razlago o muzeju.

   

  Franc Forštner

   

 • MEDITACIJA IN TERAPIJA Z GONGI

  MEDITACIJA IN TERAPIJA Z GONGI

   

  Spet je bila ena aktivna sreda v našem društvu. Urška nam je organizirala prijetno urico z gongi. Naši člani in članice večinoma niso vedeli kaj lahko pričakujejo, nekaj pa nas je bilo, ki to zelo dobro poznamo. Gospodična Suzana nam je na kratko povedala, da zvok gongov dobro vpliva na naše počutje, seveda pa se je treba čisto sprostiti in odmisliti vse skrbi, veliko je treba piti vode. Mi smo to čisto zares storili, nekaj jih je ob popolni sprostitvi celo zaspalo. Moških pa to seveda ni zanimalo in so odšli že na začetku iz dvorane, povem jim samo to da jim je lahko žal, saj so sebe prikrajšali za še eno izkušnjo več. Pa še nekaj, Urška se zelo trudi, da nam približa in omogoči veliko doživetij, zato je prav da se ji zahvalimo vsaj z svojim sodelovanjem.

   

  MILICA KRAŠOVEC