Prispevki

Filter
 • PRAZNOVANJE OB DNEVU ŽENA in VELIKONOČNA DELAVNICA

  PRAZNOVANJE OB DNEVU ŽENA in VELIKONOČNA DELAVNICA

   

  Leto je okoli, spet je tu osmi marec in v društvu je že tradicija, da ga praznujemo. Naš predsednik Franc je s pomočjo Urške organiziral vse potrebno, da smo se članice počutile pomembne na ta dan. Sprejem smo imele v hotelu Paka Velenje, udeležba je bila ogromna največja do sedaj. Še Franca smo presenetile pa verjemite, da ga malo kaj vrže iz tira. Sledila je izredna pogostitev in seveda program je bil nekaj povsem novega in zanimivega. Ni pa šlo brez Francovih prečudovitih rožic. Lepo smo preživele naš ženski praznik, srečne ter zadovoljne smo odšle domov, kajti drug dan smo že imele delavnico izdelave velikonočnih venčkov. Tudi na delavnice prihaja vse več članic, ki se zelo potrudijo in izdelajo svoj unikatni izdelek, tega pa si odnesejo ponosne na svoje delo, domov. In še preden je ena delavnica pri koncu že sprašujejo kdaj bo naslednja in seveda kaj bomo izdelovale. To je veliko priznanje za vodilne društva, saj se trudijo, da smo aktivni, in seveda pomembno je pa samo druženje in klepet. Skratka lepo nam je in tukaj moram izkoristiti priložnost da se zahvalimo Francu in Urški. Hvala vama v imenu vseh.


  Milica Krašovec

   

 • OGLED HIŠE MINERALOV

  OGLED  HIŠE MINERALOV


  Razmišljanje, kaj bi ob kulturnem prazniku organizirali, da se vsebina vsako leto ne bi ponavljala, sva na predlog Urške potem organizirala to zanimivo in poučno izvedbo.
  Ob kulturnem prazniku Franceta Prešerna, smo si ogledali hišo mineralov v starem mestnem jedru  MO Velenje.
  Hiša stoji pod gradom in je pozidana, kot so delali hiše daleč nazaj: s kamnom, z malimi okni in ozkimi ulicami. Zbrali smo se pred vhodom, kjer nas je sprejela vodička, ki nas je bila zelo vesela.
  Že na začetku so se nam zasvetile oči. Vsepovsod je bilo v vitrinah polno različnih kamnov in bleščečih lučk na njih. Po besedah vodičke muzeja le ta predstavlja geološko zbirko mineralov sveta in veliko jih je tudi iz področja Slovenije. V njej je preko 4000 različnih mineralov zasebne zbirke mineralov zbiralca in strokovnjaka s tega področja, gospoda Jožeta Rihtarja. V tej hiši je na ogled tudi edinstven kos jantarja, ki je bil najden v Premogovniku Velenje leta 2008. Na ogled so tudi drugi dragi kamni, ki se svetijo pod ultravijolično svetlobo. Seveda smo si lahko pogledali vse kar nas je zanimalo in odšli polni lepih vtisov. Veseli smo bili novih znanj in novih doživetij. Marsikomu so potem na prostem  pred očmi še nekaj  časa poplesavali leski kamenčkov in mineralov.
  Po končanem ogledu smo še malo poklepetali na poti do avtomobilov. Bilo je prijetno in poučno popoldne, saj je v nas bilo spoznanje, da smo izvedeli spet nekaj novega in lepega.
  Zahvala Duški za tolmačenje, Urški za organizacijo in vodički po muzeju za vodenje ter razlago o muzeju.

   

  Franc Forštner

   

 • MEDITACIJA IN TERAPIJA Z GONGI

  MEDITACIJA IN TERAPIJA Z GONGI

   

  Spet je bila ena aktivna sreda v našem društvu. Urška nam je organizirala prijetno urico z gongi. Naši člani in članice večinoma niso vedeli kaj lahko pričakujejo, nekaj pa nas je bilo, ki to zelo dobro poznamo. Gospodična Suzana nam je na kratko povedala, da zvok gongov dobro vpliva na naše počutje, seveda pa se je treba čisto sprostiti in odmisliti vse skrbi, veliko je treba piti vode. Mi smo to čisto zares storili, nekaj jih je ob popolni sprostitvi celo zaspalo. Moških pa to seveda ni zanimalo in so odšli že na začetku iz dvorane, povem jim samo to da jim je lahko žal, saj so sebe prikrajšali za še eno izkušnjo več. Pa še nekaj, Urška se zelo trudi, da nam približa in omogoči veliko doživetij, zato je prav da se ji zahvalimo vsaj z svojim sodelovanjem.

   

  MILICA KRAŠOVEC