Prispevki

Filter
 • DELAVNICA PRESENEČENJA

  DELAVNICA PRESENEČENJA

   

  Že doma sem študirala, kaj nam Milica pripravlja. Verjetno bo kaj pekla sem si dejala, mogoče bo pekla kakšen posladek. Ko sem prišla v društvo ni nič dišalo, le na mizi so nas čakale velike pole z logotipom društva, koluti špag in lepila. Vsi smo pisano gledali kaj je to. Milica se je muzala in se nam smejala, ja darilne vrečke bomo delali za društvo. Postopek, ki nam ga je kazala sploh ni bil enostaven. Kar nekaj časa smo porabili, da smo osvojili tehniko in da smo dojeli kako vse skupaj sestaviti. Vsi so se strinjali, da delo prepustimo strokovnjakinji Milici. Vendar enih dvajset smo vseeno sestavili in dokončali. Marina je nalepila strani, Sonja je lepila karton za ročaje, Ivan je držal papir, Franc K. je lepil dno, Ševala, Hava, Ružica, Nada so rezale špago in delale vozle, ostali so sodelovali kjer je bilo potrebno. Slava je pomagala sestavljat in lepit vrečke skupaj. Na koncu smo bili ponosni, da nam je uspelo. Franc K. je povedal, sem mislil, da bomo presenečeni, da bomo jedli, pa pili in tudi smo, tudi za to je poskrbela Milica, nekaj sem prinesla tudi jaz. Na koncu je bilo presenečenje res popolno in je bila koza cela in volk sit. Presenečenje je bilo popolno, darilne vrečke pa seveda pridejo prav čez celo leto, pri raznih obiskih članov, županov za razne dogodke, proslave itd.

  Irena Forštner

   

  Poučna in ustvarjalna delavnica, ki jo je pripravila naša članica Milica mi je bila v popolno presenečenje. Predvsem sem hvaležen vsem, ki imajo ideje in želijo v društvu kaj narediti, pomagati ter mene in sekretarko razbremeniti, ter presenetiti. Kljub temu, da nisem imel veliko časa za pomoč pri tej delavnici zaradi razgovora za druge zadeve, sem večkrat pogledal kako in kaj se dogaja, videl sem, da je zadeva odlična, predvsem pa, ker smo darilne vrečke do sedaj vedno kupovali in tiskali logotip in tudi niso tako poceni.  Pošalil sem se, sedaj imamo vrečk dovolj samo, da bomo imeli kaj vanje dati. Tudi pecivo je bilo tako kot vedno slastno in okusno. Hvala in še več takšnih presenečenj od ostalih želim, Milica  in še kdo me je do sedaj s svojo iznajdljivostjo, presenečanji in delom prepričala.

  Franc Forštner

   

 • DJEMBE, 11.1.2017

  DJEMBE, 11.1.2017


  V sredo 11.1.2017 smo v prostorih društva gostili Bojana Turka, člana petčlanske skupine Bokadema, ki igra zahodno afriške ritme. Pripravil nam je delavnico afriških bobnov. Djembe oziroma afriški boben je za nekatera zahodnoafriška plemena srce tradicije bobnov. Za ritme djemba je značilno, da so povezani s kulturnimi dogodki vaškega življenja. Je različnih oblik in velikosti. Glasbilo je narejeno iz čvrstega hloda, ki ga izdolbejo in oblikujejo v ogrodje bobna. Ker se igra z dlanmi, nam to omogoča edinstveno izkušnjo, da zvok tudi začutimo skozi vibracije, ki jih odda ob udarcu. Zbralo se nas je zelo veliko, zato smo se med seboj izmenjavali, da smo lahko vsi poskusili zaigrati ritem, ki nas ga je naučil Bojan. Delavnica je bila nad pričakovanji, saj smo se vsi imeli zelo lepo, igranje nas je sprostilo in pričaralo nasmeške na naše obraze.

  Delavnico je v slovenski znakovni jezik tolmačila Duška Berločnik.


  Vtisi naših članov:

  »To je bila prva izkušnja z glasbo oziroma bobni v našem društvu. Zelo dobra in praktična zadeva, zanimiva in vesela. Meni je bilo zanimivo in poučno.«
   Franc Forštner, predsednik društva


  »Občutek? Nekaj novega a nisem bil tam do konca zaradi opravka. Mi je šlo v kratkem času a sem pomešal mesta in roke.«
  Franci Papotnik Mulej


  Delavnica bobnov je bila super ideja. Drugačen občutek je kot pri čutenju močne glasbe. Prav nežne vibracije so šle skozi telo. Waw. Res je bilo zanimivo in lepo. Super, Afrika…bobni....
  Nevenko Topić


  »Na delavnici za bobne sem spoznala, da so takšne vibracije res čudežne in nežne. Ta delavnica mi je bila zelo všeč. Vsaj nekaj novega sem izvedela o tem.«
  Simona Golub


  Delavnica bobnanja mi je bila zelo všeč, še posebej, ker so se je gluhi člani zelo razveselili, saj jih je spomnila na čase v šoli, kjer so tudi imeli bobne kot učni pripomoček. Tako smo veselo bobnali skupaj in se smejali vsem napakam, ki smo jih naredili, kajti bobnanje je resna stvar in se ga ne moreš naučiti kar v eni uri. Želimo si še ponovitve, smo rekli  v en glas.

  Duška Berločnik

   

  »Bilo je fajn. Z veseljem bi še kdaj ponovil. Ko sem udarjal z dlanmi po bobnu, sem čutil vibracije – občutil sem zvok.

  Luka Rupp

   

 • PRAZNIČNA LJUBLJANA

  PRAZNIČNA LJUBLJANA

   

  V sredo, 14. decembra 2016, smo se na željo članov ob 16.uri zbrali pred društvom in se z avtobusom odpravili proti Ljubljani. Dolgo smo si želeli ogledati praznično okrašeno prestolnico in ta dan so se nam želje tudi uresničile. Po prihodu v Ljubljano smo skupaj odšli v staro mestno jedro, ki je bilo bogato s stojnicami. Vse je dišalo po kuhanem vinu in raznih prazničnih dobrotah. Sprehodili smo se po stojnicah in tu in tam kaj prigriznili. Imeli smo tudi nekaj časa za samostojno odkrivanje mesta. Po nekaj urah smo se ponovno zbrali in se odpravili proti domu. Naš predsednik pa je imel pripravljeno še eno presenečenje, katerega smo bili vsi zelo veseli. Peljal nas je na trojanske krofe.


  Janja Krajnc