Prispevki

Filter
 • VELIKONOČNA DELAVNICA 2017

  VELIKONOČNA DELAVNICA


  Člani društva MDGN Velenje zelo radi ustvarjamo. Iz tega razloga se je naša ustvarjalna članica Marina domislila delavnice, kjer bi izdelovali barvite papirnate vrečice za velikonočni jajček. V sredo, 29.3.2017 smo se v popoldanskem času zbrali v prostorih društva, kjer je ideja tudi zaživela. Nastali so čudoviti izdelki, na katere smo člani zelo ponosni.

  Na svidenje do prihodnjič,


  Janja Krajnc

   

  IZDELAVA VELIKONOČNIH ARANŽMAJEV

   

  V lepem spomladanskem dnevu nas je vodstvo MDGN Velenje povabilo na velikonočno delavnico. Udeležba je bila velika. Mentorica Marina je imela pripravljene različne aranžmaje. Bilo nam ni nič jasno, kako začeti, da bo na koncu lep izdelek. Izdelovali smo zajčke, hiške ter vrečke za jajčke. S poglobljenim delom so nastali lepi izdelki. Predsednik Franc je fotografiral aranžmaje ter prisotne. Gospa Milica pa se je odločila, da nas posladka z domačimi dobrotami. Bili smo zelo veseli, da smo narejeno lahko odnesli domov.

   

  Sonja Triglav

   

 • RISANJE MANDAL, 22.3.2017

  RISANJE MANDAL, 22.3.2017

   

  Tako kot vsako sredo se je tudi 22.3.2017 v našem društvu dogajalo. Za to je poskrbela Janja, ki je pripravila delavnico risanja mandal. Naša dvorana je bila do zadnjega sedeža polna. Z radovednostjo so prisotni prisluhnili Janji kako in kaj bo treba risati. Najprej je predstavila, kaj so mandale in kakšen je njihov pomen, nato pa je ustvarila sproščeno vzdušje s svetim lesom (Palo Santo) s katerim je prekadila sobo. Padla je odločitev, da bodo vsi risali rožo življenja. Ker pa nismo imeli vsi prostora, smo se nekateri umaknili v drug prostor, kjer nam tudi ni bilo dolgčas. Zmenili smo se, da naredimo nekaj sladkega za naše risarje. Nisem pa zdržala in sem vsake toliko pokukala k Janji. Tam sem imela kaj videti. Članice so pridno sledile Janjinim navodilom in pomoči, ter ustvarjale prave mojstrovine. Žal pa je čas prehitro minil, prav videlo se jim je, da bi še kar risale in skoraj niso mogle nehati. Zato sem jaz hitro prinesla nekaj sladkega za nagrado. Vsi smo odšli domov zadovoljni in srečni, da smo imeli spet eno prelepo aktivno druženje, pa tudi tisti, ki so želeli samo klepetati so izkoristili čas na polno. Janja si magnet za nas, pritegneš nas k poslušanju in delu, hvala ti, da si izpeljala čudovito delavnico.

   

  Milica Krašovec