ANJA DREV – PREJEMNICA DVEH BRONASTIH MEDALJ NA SVETOVNEM PRVENSTVU GLUHIH V ALPSKEM SMUČANJU – NA SPREJEMU PRI ŽUPANIH MO VELENJE IN OBČINE MOZIRJE

 

Župana MO Velenje Bojan Kontič in občine Mozirje Ivan Suhovršnik sta  v četrtek, 6. aprila 2017, pripravila sprejem za Anjo Drev, ki je na Svetovnem prvenstvu gluhih v alpskem smučanju v avstrijskem Innerkremsu osvojila dve bronasti medalji. Anja se je sprejema udeležila v spremstvu staršev, trenerja Draga Dreva in pomočnika trenerja Roka Tomažiča.
Župan Bojan Kontič je v imenu občine mladi vrhunski športnici čestital in poudaril, da je njen uspeh dokaz, da se z veliko truda in odrekanja, kljub okvari sluha, da dosegati vrhunske rezultate. Zahvalil se ji je za promocijo mesta Velenje in ji zaželel še več uspehov, ne le na športnem področju temveč tudi na poti do izobrazbe.
Svoje čestitke je Anji izrekel tudi župan občine Mozirje, se ji zahvalil za promocijo ter ji zaželel podobne dosežke tudi v prihodnje.
Na sprejemu sva bila prisotna tudi midva s predsednikom društva, Francem Forštnerjem. V imenu društva MDGN Velenje je predsednik Anji izrekel iskrene čestitke. Povedal je, da smo v društvu zelo ponosni nanjo in da se lahko kadarkoli obrne na društvo, bodisi za moralno bodisi za finančno podporo. Društvo ji bo pomagalo kolikor bo lahko.
Zahvalne in spodbudne besede ob uspehu so prišle tudi od drugih prisotnih, gospoda Mladena Veršiča (predsednika ZDGNS), Roberta Žlajpaha (predsednika ŠZGNS) in Jane Čander (predstavnice Zveze za šport invalidov Slovenije – Para olimpijski komite).
Anja se je prisotnim zahvalila za čestitke in sprejem. Povedala je, da jo v letošnjem letu čaka še matura na športni gimnaziji Velenje, ki bo »vstopnica« za  študij veterine v Ljubljani. Tudi v prihodnje se bo trudila usklajevati študijske in športne obveznosti in na velikih mednarodnih tekmovanjih gluhih prismučati še kakšno medaljo.
Prisotni so ob koncu sprejema Anji poklonili simbolična darila za izjemne uspehe.

 

Janja Krajnc