ZABAVA OB ZAKLJUČKU LETA

 

Kot vsako leto, smo tudi letos že v jesenskem času načrtovali naše druženje ob koncu leta. Na soboto, 15.12.2018, smo se zbrali na turistični kmetiji Mlinar v Gotovljah. Prostor je bil nabito poln, saj nas je bilo prisotnih kar 70. To je potrditev, da ljudje radi prihajajo k nam v društvo, da se tukaj počutijo sprejeto in prijetno.
Po večerji je prisotne uvodoma nagovoril predsednik društva, Franc Forštner. Tečajniki slovenskega znakovnega jezika, z vodjo Darjo Fišer na čelu, so za nas pripravili krajšo točko. Pokazali so kaj so se naučili na začetnem 30 urnem tečaju. Veseli smo bili njihove geste.
Poskrbljeno je bilo tudi za glasbo, tako da smo tudi veliko plesali in se res prijetno zabavali.
Prav je, da se ob koncu leta zahvalimo tudi športnikom in kulturnikom. Športnika leta sta bila Tadej Enci in Anja Drev. Najboljša ekipa je bila ženska ekipa za odbojko na mivki, med ribiči pa je največ rib ulovil Ljubo Gotovnik. Ponosni smo, da smo tudi na kulturnem področju bili zelo dejavni. Naši gledališčniki so pod vodstvom Lojzeta Dobovičnika pripravili gledališko igro Carinikov težki dan. Izpeljali pa smo tudi velik projekt, posneli smo predstavitveni film o društvu in problematiki izgube sluha. Ob tej priložnosti smo se zahvalili Lojzetu Dobovičniku in Mariji Varžič.
V društvu poskušamo po svojih najboljših močeh pomagati prav vsem. Med našimi člani imamo tudi vrhunskega športnika Tadeja Encija, ki z dosedanjimi aparati marsikdaj ni česa slišal. Na pobudo trenerja Gregorja, se je naš predsednik po pomoč obrnil na Francija Urankarja, direktorja AUDIO BM. Tadeju so bili pripravljeni donirati najboljše slušne aparate, s katerimi se mu bo slišnost izboljšala in omogočila lažje vsakdanje življenje, treniranje in tekmovanje. Na zaključku smo Tadeju pripravili presenečenje. Franci Urankar in akustik Vlado sta mu ob prisotnosti našega predsednika in trenerja Gregorja, izročila trenutno najboljše slušne aparate. Tadej je bil vidno ganjen in izredno vesel. Zelo lepo se je zahvalil in izrazil upanje, da bo z dobrimi rezultati upravičil donacijo.
Presenečenjem kar ni bilo konca. Obiskala nas je sestra Franja iz Naše male klinike in »pregledala« nekaj naših članov. Smeha ni manjkalo.
Članica Marina Sušec je za vsakega pripravila čudovita darilca, za kar se ji iskreno zahvaljujemo. Prav tako gre velika zahvala Milici Krašovec, ki je spekla ogromno peciva in poskrbela za vse sladokusce.
Da smo ta prekrasni večer lahko omogočili, smo veliko časa porabili tudi za zbiranje donacij. Nekateri so donirali finančna sredstva, drugi različne izdelke. Največ dela in truda sta v to vložila predsednik Franc in njegova žena Irena Forštner. Ker se je nabralo kar veliko lepih dobitkov, smo pripravili srečelov z bogatimi nagradami.  
Predno smo odšli domov, nas je obiskal še Božiček.
Skupaj smo preživeli čudovit in nepozaben večer. Vesela sem, da smo res ena velika družina in se imamo vedno lepo.
Dragi člani, članice ob prihajajočih praznikih vam želim predvsem zdravja, notranjega miru in osebnega zadovoljstva. V prihajajočem letu pa se že veselim, da bomo skupaj zapisali veliko novih in lepih zgodb.

 

Urška Jakop