PREDAVANJE O DIABETIČNIH STOPALIH


V sredo, 27.3.2019 smo se zbrali v društvenih prostorih ob 16. uri, na predavanju o problematiki diabetičnih stopal. Predavala je g. Romana Praprotnik.
Predavanje je trajalo debelo uro, bilo je zelo poučno in zanimivo. Problematika stopal je res najbolj pereča pri bolnikih s sladkorno boleznijo ali kakšno drugo boleznijo, ki je povezana s poškodbami na stopalih. Vendar je bilo predavanje koristno prav za vse. Vsi smo se lahko naučili marsikaj o negi nog in stopal. Poudarek predavanja je bil na tem, kakšne so lahko posledice, v primeru, ko svoja stopala zanemarjamo. Slike so bile zgovorne in prav nič lepe. Če želimo da do tega ne pride, moramo samo redno skrbeti za stopala. Tako preprosto je to, pa vendar se pojavljajo poškodbe na stopalih, ki se nato težko pozdravijo. V najhujših primerih je lahko posledica poškodbe izguba prstov ali celo celega stopala. Da do tega ne pride, negujmo noge, pregledujmo stopala, če je morda nastala kakšna manjša poškodba, da se sanira takoj na začetku.
Vsi smo odšli s kupom novih informacij in odločeni, da bomo za svoji najboljši prijateljici (nogi), ki nas nosita po svetu lepo skrbeli.

 

Edita Kos Martinšek