SREČANJE DRUŠTEV ŠTAJERSKE REGIJE

 

Pa je spet tukaj tisti čas, ki je namenjen srečanju Štajerskih društev. Tokrat smo se podali na pot kar v nedeljo. Vreme je bilo čudovito. Vsi dobre volje že na začetku, smo se odpeljali proti Mariboru. Saj so nas letos gostili člani Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor. Naš Franc vedno skrbi, da nismo lačni in ne žejni. Tako smo si privoščili krajši postanek na počivališču, vsak je dobil sendvič ter vodo. Tako lepo okrepčani smo šli proti cilju. Kar malo nestrpni smo že bili, saj smo se veselili druženja z prijatelji. Navsezadnje pa smo bili pripravljeni tudi na športne igre. Pokal, ki smo ga lani osvojili, je iskal novega lastnika, se pravi letošnjega zmagovalca.
Ko smo prispeli na cilj, smo bili prijetno presenečeni. Druženje je bilo pripravljeno v zares prijetnem okolju, na prostem in v senci. Nismo kaj dosti zavlačevali. Po pozdravu smo začeli kar z športnimi igrami. Vsi smo se trudili dobro tekmovati. Boj med društvi je bil kar oster, vendar so bili najboljši člani Medobčinskega društva gluhih in naglušnih občin Slovenke Konjice, Vitanje in Zreče. Zasluženo so odnesli pokal domov.
Bili smo že malo lačni zato smo se razveselili objave, da je hrana pripravljena. Seveda je bilo vse odlično. Okrepčani smo se družili dolgo v popoldan, bilo je dobre volje in veselja, da se spet vidimo, saj se že dobro poznamo med sabo, kar je tudi namen teh naši vsakoletnih srečanj. Naslednje leto se srečamo v Slovenskih Konjicah.
 
Milica Krašovec
 

SREČANJE DRUŠTEV ŠTAJERSKE REGIJE

 

Srečanje društev DGN Maribor, MDGN Slovenske Konjice, Vitanje, Zreče, DGN Celje in MDGN Velenje je bilo 16.6.2019.
Za to srečanje je poskrbelo DGN Maribor. Vsi prisotni smo dobili uvodni pozdrav od vseh predsednikov. V nadaljevanju je bil razpored iger. Med takšnim srečanjem spoznaš druge člane, se z njimi poveseliš. Povedo ti tudi kaj vse organizirajo pri njih. Pohvalili pa so velenjsko društvo kako so pri nas organizirane delavnice. Ure so minevale in čas je bil za razglasitev rezultatov družabnih iger. Seveda po vsem pričakovanju je zmagalo društvo MDGN Slovenske Konjice, Vitanje, Zreče in tako prevzelo prehodni pokal za naslednje leto.

 

Sonja Triglav