OGLED PRAZNIČNEGA CELJA

 
December je mesec, ko so pred nami prazniki, zato skušamo čim bolj prijetno in čarobno vzdušje pričarati tudi v društvu.
Letos smo se odločili, da to naredimo malo drugače. Kar nekaj ljudi se še nikoli ni peljalo z vlakom, zato smo se do prazničnega Celja odpeljali kar z njim. Člani so bili nad idejo navdušeni. Tako smo se kar v velikem številu zbrali v Velenju, na vlak so člani vstopali tudi na vmesnih postajah. Po dobrih 40ih minutah vožnje smo prispeli na cilj. Zakorakali smo v praznično okrašeno Celje. 
Za člane smo pripravili tudi presenečenje. Najprej smo se okrepčali, nato pa se sprehodili po mestnem jedru. Uživali smo, ko smo se sprehajali med lučkami. Bilo je že čutiti praznično vzdušje, dišalo je po kuhanem vinu in cimetu. Ogledali smo si dogajanje in izdelke na stojnicah. Po dobri uri in pol smo se zbrali na železniški postaji. Polni lepih vtisov smo se odpeljali nazaj proti Velenju. 
 
Urška Jakop
 

 

December je mesec pričakovanj in obdarovanj, pa tudi veselja, saj nas obiščejo trije dobri možje.
Miklavž je svoje delo že opravil. Božiček in Dedek Mraz še prideta.
Ob zaključku leta je za naše člane prišlo še manjše presenečenje od Franca in Urške. Obiskali smo okrašeno Celje, kamor smo se odpravili z vlakom. Bilo je super. Bil sem malo vznemirjen, ker sem po dolgih letih sedel na vlak, ki nas je pripeljal v Celje.

V Celju smo obiskali pivnico Koper, kjer smo se okrepčali z pico. Zopet nas je društvo presenetilo.

Polni vtisov po ogledu centra mesta smo se vračali proti domu. Na vlaku je padla ideja, da bi lahko obisk ponovili naslednje leto.
Še enkrat hvala Francu in Urški.
Na koncu naj vsem zaželim vesele Božične praznike in srečno Novo leto ter zdravja.

Stanko Kolar