UČENJE

 

Naučiti ali učiti ni lahko… Če se nekdo ne more naučiti, ker ta fakulteta ga ne veseli, pol se ne splača se kaj preveč truditi, ker ta služba ne bo prava za njega…
Ko sem se vpisala v visoko šolo, sem se zavedala, da ne bom imela toliko časa za družbo ali za obisk v društvu. Ta fakulteta da ogromno znanja, ki ga je treba osvojiti le z učenjem.
Včasih me jezi, da ne morem iti kam ven, da si dam možgane na pašo. Čeprav bi to vedno počela, toda ne bi, ker mi je ta diploma pomembna za prihodnost.
Profesorji nam vsem pošljejo različne zapiske in se od njih naučimo ter tudi iz različne priporočene literature.
Učim se le tako, da se usedem in imam vse potrebne papirje in računalnik pred sabo. Vse iz pomembne literature zapisujem v zapiske, ki se iz njih naučim in še zraven od profesorjeve zapiske. OBVEZNO je tudi zraven KAVA z mlekom, da jo posrkam med učenjem.
Včasih si kar nalašč vzamem pol ure pavze namesto 10 min. 
Vsak dan se učim po malem in malo zopet ponavljam za nazaj… Na koncu vse ponavljam 3x, da si bolj utrudim znanje.
Če se sprašujete kako po malem… Za primer vam dam: če imam 300 papirjev in se je to treba naučiti približno v enem mesecu pred izpitom… vsak dan 15 strani in še stare strani za nazaj ponavljam ter tako naprej. Na koncu vse skupaj ponavljam, da si bolj utrdim znanje.
Imam študentsko delo, kjer delam bolj za fleksibilen čas in si bolj organiziram čas za učenje in za družbo.
Po izpitu si vedno vzamem 2 dni pavze, da si prezračim možgane… po tem pa se zopet zatopim v knjigo…
Če imam čas, z veseljem grem na kavo poklepetati z družbo in dati možgane na pašo. Ali pa grem v ''shopping'', da vidim kaj imajo novega.
Komaj čakam, da bodo poletne počitnice, da bom končno šla na morje in zadihala morski zrak …
Po počitnicah bom napolnjena z energijo za drugi letnik. Komaj čakam, da se zopet zatopim v knjige, da se bom zopet nekaj novega naučila, ker me vse noro zanima na področju medicine.


Žana Sušec