PRAZNOVANJE DNEVA ŽENA – 8. MAREC 2012

 

Tudi v letošnjem letu smo v našem društvu med redne aktivnosti uvrstili obeleženje Dneva žena, ki se ga je udeležilo nekaj več kot dvajset članic. Sekretarka Urška je za začetek vse prisotne lepo pozdravila in jim zaželela, da bi ta dan lepo praznovale. Povedala jim je, da je temeljno sporočilo tega praznika utrditev nenehnega prizadevanja žensk za njihove pravice na ekonomskem, političnem in socialnem področju.

Zaradi odsotnosti predsednice društva, je imel namesto nje pozdravni nagovor podpredsednik društva, Franc Forštner. Zaželel jim je, da so še naprej odločne, samostojne, spoštovane in ljubljene. Prebral je tudi svojo pesem z naslovom »Moji mami«, s katero je z občutenjem izrazil zahvalo svoji pokojni materi. Tolmačila je Duška Berločnik.

Osrednji del praznovanja smo namenili predavanju, ki ga je imela Darja Fišer. Bil je poučen in predstavljen s poudarkom na vlogi vlog sodobne ženske, matere, žene. Z obilico praktičnih primerov iz vsakdanjega življenja, je Darja prikazala, kako se ženske odzivajo na zahteve, ki jih pred njih postavlja njihova lastna družina. Poudarila je, da je potreben premik v načinu razmišljanja, s čemer vlogo »žrtve razmer« sodobna ženska  lahko spremeni v vlogo  odgovorne in enakopravne udeleženke v družini in družbi.

Po predavanju so si članice ogledale še kratek skeč, ki sta ga odigrala Slavka Vaupootič in Lojze Dobovičnik (ki je tudi avtor besedila). Igra je bila zelo lepo sprejeta.

Praznovanje smo zaključili z druženjem in pogostitvijo. Za pogostitev smo sami nabavili hrano, ki jo je z veliko prizadevnosti pripravila Dragica Kovač. Ob zvokih harmonikaša Franca Jurka so članice tudi zaplesale. Tako je bilo praznovanje res veselo in sproščeno.

Vsem članicam smo ob odhodu zaželeli, da ta dan lepo zaključijo v svojem družinskem krogu.

 

Zapisala: Vlasta Florjan