Prispevki

Filter
 • KOLESARJENJE V MDGN VELENJE

  KOLESARJENJE V MDGN VELENJE

   

  Že nekaj časa je bila želja nekaterih članov, da bi skupno šli na kakšno potepanje s kolesi. Tako smo v sredo 19.6. 2013 krenili s kolesi proti Topolščici.Nekateri so se ustrašili vročine,drugi iz takšnih ali drugačnih razlogov niso bili zraven.Pot nas je vodila iz Velenja, mimo jezera proti Šoštanju.Veter je ravno prav tu pa tam popihal , da ni bilo prevroče.Kar naenkrat smo švignili mimo tovarne Gorenje proti Pesjemu mimo rudnika in že smo bili v Šoštanju. Tu smo malo obstali, spili vodo in pogledali, kako gradijo novo termoelektrarno. Žal nas je Nevenko, ki je bil prvi priganjal naprej, jaz in Edin sma bila zadnja, vmes pa Irena in Denis.Po dolgi ravnici čez polja smo prispeli pred hotel v Topolščici.Privoščili smo si malo daljši oddih, se preoblekli popili vodo in naredili nekaj posnetkov. Počasi smo se vračali nazaj proti društvu. Malo smo si potem skrajšali pot, saj so noge že bile težke.Verjamem, da nobenemu ,ki se je udeležil kolesarjenja ni bilo žal za to udejstvovanje.Jaz pravim vsi na kolo za zdravo telo. Upam, da drugo leto kolesarjenje ponovimo.

   

  Franc Forštner

 • DRŽAVNO PRVENSTVO V ŠPORTNEM RIBOLOVU

  DRŽAVNO PRVENSTVO V ŠPORTNEM RIBOLOVU

   

  V soboto, 15.6.2013, je Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje bilo organizator Državnega prvenstva v športnem ribolovu. Prvenstvo je potekalo v Velenju, ob Škalskem jezeru.

   

  Tekmovalci so se zbrali ob 7.00. Ob 7.30 se je z vodji ekip in tekmovalci posamezniki opravil žreb štartnih številk.

   

  Ob 8.00 smo pričeli z uradno otvoritvijo tekmovanja.

   

  Na začetku je bila odigrana slovenska himna.

   

  Nagovorili pa so nas:
  - Predsednik MDGN Velenje, gospod Franc Forštner
  - Podžupan MOV, gospod Srečko Korošec
  - Predsednica športne sekcije MDGN Velenje, Žana Sušec
  - Tehnični delegat ŠZGS, gospod Aleš Peperko

   

  Prisotne sta pozdravila tudi predsednik ribiške družine Velenje, Jože Šumah in vodja tekmovanja, Zdenko Mikac.

   

  Na državno prvenstvo se je prijavilo 10 društev, tekmovalo je 10 ekip, 6 tekmovalcev v kategoriji posamezno.

   

  Tekmovalci so imeli 1 uro časa za priprave, 5 minut pred pričetkom tekmovanja je bilo dovoljeno krmljenje. Tekmovanje se je pričelo ob 9.30 in je trajalo do 12.30.

   

  Sledilo je tehtanje, nato priprava in razglasitev rezultatov. Pokale in medalje so podelili predsednik MDGN Velenje, Franc Forštner, predsednica športne sekcije, Žana Sušec in tehnični delegat, Aleš Peperko.

   

  Ekipno so prva tri mesta zasedla naslednja društva:
  1. DGN Posavja Krško
  2. DGN Celje
  3. MDGN Velenje

   

  Med posamezniki je največ rib nalovil Grega Balažic (4950 g), sledila sta jmu Alojz Govedič (2900 g) in Zvonko Bizjak (1135 g).

   

  Tekmovalnemu delu pa je sledilo prijetno druženje in klepet.