DELOVANJE DRUŠTVA V ČASU EPIDEMIJE

 

  • DRUŠTVO JE ODPRTO V ČASU URADNIH UR, V PISARNO DRUŠTVA SE VSTOPA POSAMEZNO. V DRUŠTVU JE DOVOLJENO ZADRŽEVANJE SAMO TOLIKO ČASA, KOT JE POTREBNO. OBVEZNA JE UPORABA ZAŠČITNIH MASK, RAZKUŽEVANJE ROK.
  • ZA POGOVOR, POMOČ, REŠEVANJE STISK IN TEŽAV SMO VAM NA VOLJO TUDI PREKO TELEFONA, EL.POŠTE, DRUŽABNIH OMREŽIJ.
  • DRUŽENJA, PREDAVANJA, DELAVNICE, TELOVADBA SO ZAENKRAT ODPOVEDANI. KO SE SITUACIJA UMIRI, BOMO Z NJIMI NADALJEVALI.

 

Še nekaj besed predsednika in zaposlenih:

 

Spoštovane članice, spoštovani člani!


Dodobra smo zakorakali v jesenski čas in leto 2020 se počasi preveša h koncu. Spomladi, ko nas je nepričakovano zajel prvi val epidemije in, ko so nas ukrepi postavili na realna tla, smo upali, da se situacija ne bo ponovila. V poletnih mesecih smo v društvu bili bolj aktivni kot po navadi. Želeli smo nadoknaditi čas, ko v društvu nismo mogli delovati kot v preteklosti in kot smo bili vsi navajeni. Veliko dela in truda smo vložili v to, da je naše društvo med najbolj aktivnimi. Trudimo se, da zadovoljimo vaše potrebe in, da ste člani čim bolj zadovoljni. Situacija s korona virusom je tudi za nas nova, tudi mi se učimo kako ravnati in delovati čim bolj nemoteno in v skladu z ukrepi.

 

V MDGN Velenje se bomo še v naprej trudili, da vam bomo, tako predsednik Franc Forštner kot zaposlene, stali ob strani v tem kriznem času.
Dosegljivi smo po telefonu, elektronski pošti, družabnih omrežjih in tudi osebno v času uradnih ur. Naše delo poteka v skladu z veljavnimi navodili in odloki vlade, saj želimo delovati odgovorno. V pisarno vstopa vsak posamezno, v sejni sobi je lahko samo omejeno število ljudi. Večja družabna srečanja, predavanja, delavnice zaenkrat niso planirana.

 

Želimo vam sporočiti, da smo tukaj za vas. Na voljo smo vam samo za pogovor ali reševanje vaše morebitne težave. V tem korona času ljudje doživljamo različne stiske. Normalno je, da se ustrašimo nečesa neznanega, sploh če dobimo občutek, da je situacija povsem izven naše kontrole. Zaskrbljenost, strah, tesnoba so normalni odzivi na trenutno situacijo. Pomembno je, da ne dovolimo močnim čustvom, da bi nas povsem ohromila.

Pogovori o vaših skrbeh in občutkih, ki jih podelite z nami, vam lahko pomagajo pri soočanju z izzivi. Prejemanje pomoči z naše strani, lahko pozitivno vpliva na vaše počutje in stabilnost.

 

Kaj lahko storimo, da bi v trenutni situaciji ohranili dobro počutje?

  • Če smo dnevno izpostavljeni neprekinjenemu toku slabih novic, to za nas predstavlja veliko psihološko breme. Skušajte se čim bolj izogibati objavam na družbenih medijih ter forumih. Držite se dejstev, spremljajte medijske objave uradnih institucij.
  • Skušajte ostati mirni in nadaljujte s svojo dnevno rutino, kolikor lahko in kolikor dopuščajo ukrepi. Ohranjanje vsakodnevne rutine in strukture dneva ljudem daje občutek varnosti. Zelo pa je pomembno, da se držite vseh priporočenih navodil glede higiene rok, higiene kašlja, izogibanja množicam, ostati doma če imamo znake bolezni.
  • Vedno znova se skušajmo opominjati, da čeprav nimamo neposredne kontrole nad trenutno situacijo, pa lahko sami naredimo veliko, da zaščitimo sebe in svoje bližnje. Dosledno se držite vseh predpisanih navodil s strani pristojnih inštitucij – s tem boste poskrbeli za varnost sebe in ljudi okoli vas, obenem pa dobili boljši občutek nadzora nad situacijo.
  • Ostanite aktivni in poskrbite za dobro psihofizično kondicijo, pojdite v naravo, sprehajajte se, preko telefona ali aplikacij ohranjajte stik s sorodniki, prijatelji.


V društvu se pripravljamo na čas, ko bomo lahko vrata zopet na široko odprli, do takrat pa ostanite zdravi in imejte se lepo.


Predsednik MDGN Velenje in strokovne delavke društva