DELAVNICA PEKE KROFOV

 

V tem času gledamo, beremo večinoma negativne novice in vse premalokrat kaj sproščujočega, pozitivnega. V društvo smo za vas člane želeli pripraviti en prijeten, lahkoten prispevek. Ker se bliža pustni čas, se nam je kuharska delavnica priprave krofov, zdela odlična ideja.
Naša podpredsednica Milica Krašovec, je mojstrica peke različnih slaščic. Zato smo kar njo povprašali, če je pripravljena sodelovati. Takoj je bila za akcijo. Kot vedno je k zadevi pristopila zelo resno in odgovorno. Snemanje smo zaradi lažje izvedbe izvedli kar pri njej doma. Milica je imela že vse pripravljeno, vse je teklo kot po tekočem traku. Zadevo smo posneli, zraven je bila tudi naša tolmačka Duška. Seveda je Milica poskrbela tudi za postrežbo in pripravila super pogostitev. Ves čas pa smo upoštevali vse potrebne zaščitne ukrepe.
Upajmo, da se boste člani preizkusili v peki krofov po tem receptu, res so božanski.

Milici pa se iskreno zahvaljujemo za izvedbo delavnice in gostoljubje.

 

Urška Jakop

 

DODAJAMO ŠE ZAPIS NAŠE MILICE:

Naše punce so se potrudile in me naprosile, da sodelujem za čim boljšo razlago peke krofov. Zakaj pa ne, akcija je stekla. Predsednik Franc Forštner nam je dal blagoslov. Duška je tolmačila, Tatjana snemala, Urška pa vse organizirala.
Sedaj pa pozor, lepo prosim. Glejte, da njihov trud ne bo šel v nič. Poskusite speči krofe, nikar ne recite: »Ah meni to ne gre, sem že probala pa sem zažgala, ali so bili sirovi ali pa ne vem kak izgovor še.« Ženske ne odnehajte, potrudite se in poskusite. Če se boste dobesedno držale mojih nasvetov, vam mora uspeti. Če pa je med vami res katera, ki si jih želi speči pa si ne upa, ji pridem osebno na dom, da skupaj spečemo, ni zapleteno. Namen tega videa je bil, da bi vas pritegnilo k akciji. Saj veste, da najboljše je tisto kar si doma narediš, tako potem veš kaj ješ.
Lepo prosim spečite krofe, jih poslikajte in pošljite Urški na mail. Ona bo to uredila na FB, da vidimo koliko nas bo aktivnih.
Saj veste, da zaradi korone ne moremo nič drugega početi, lahko pa pečemo in mogoče še kaj skuhamo, ampak nič prej dokler ne vidim vaši slikic krofov.
Želim vam veliko volje in uspeha to je vse kar potrebujete za lepe in dobre domače krofe.
Ostanite zdravi.

 

Krašovec Milica