Moje misli


Na volilni skupščini pred dvema letoma ste me člani predlagali za podpredsednika MDGN-Velenje. Ob tem zapisu se Vam zahvaljujem za vašo zaupanje in podporo ter pomoč v društvu. Sam sem začel prihajati v društvo bolj pogosto, hotel sem spoznati čim več članov, delovanje društva, aktivnosti, srečanja, kaj  se v društvu dogaja.
Aktiven sem bil vsepovsod. Skušal sem pomagati po svojih najboljših močeh tako predsednici kot sekretarki društva in članom, ob tem pa se učiti kako društvo deluje.
V tem času sem v društvu spoznal veliko novih ljudi, prijateljev in oseb, ki so tako ali drugače povezani z izgubo sluha. Nekateri so popolnoma gluhi, nekateri naglušni, gluhoslepi in osebe z polževim vsadkom, vsem pa je skupno da so invalidi povezani z gluhoto. Vidim, da je društvo za vse, ki so povezani z gluhoto nujno potrebno. Tu se dogaja toliko stvari, da vsega ne morem napisati, sem pa zelo vesel da so potem člani zadovoljni. Naj spomnim samo na bistvene kot so: predavanja, delavnice, tečaji, srečanja, razstave, športni in kulturni dogodki, sestanki, seminarji, festivali in še bi lahko našteval. Mislim in želim, da vsak član društva v njem lahko najde nekaj zase  in da lahko v društvu vedno dobi vso podporo in pomoč, če jo potrebuje na  vseh nivojih. Kot podpredsedniku mi je v največje zadovoljstvo, če se člani počutijo zadovoljni. Naučil sem se osnovnih kretenj na začetnem tečaju gluhih, da se z njimi lahko vsaj za silo sporazumevam in jih razumem. Zapisal sem nekaj svojih misli in vsem ob tej priliki v letošnjem iztekajočem letu želim veliko zdravja, sreče, veselja in dobrega počutja v  našem društvu. Prav tako pa tudi vsem ostalim, ki boste te moje misli brali in mislili na nas in našo nevidno invalidnost.

 

Franc Forštner
podpredsednik  MDGN—Velenje