SODELOVALI SMO NA PIKINEM FESTIVALU

 

Vsako leto v Velenju poteka tradicionalni Pikin festival. Tema letošnjega festivala je Igra za vse. Z velikim veseljem smo se odzvali povabilu k sodelovanju.
V prostorih Galerije Velenje med festivalom poteka razstava umetnika Zvonka Čoha, ki je knjigo Žiga špaget gre v širni svet opremil s čudovitimi ilustracijami. Knjiga je posebna zato, ker je opremljena s kretnjami slovenskega znakovnega jezika in tako razumljiva za branje tudi gluhim.
Tako smo v Galeriji imeli delavnico spoznavanja gluhote in slovenskega znakovnega jezika. Pri izvedbi delavnice je sodelovala tudi tolmačica szj, Darja Fišer. Strokovna delavka je najprej povedala nekaj besed o društvu, gluhoti ter pokazala nekaj tehničnih pripomočkov, ki gluhim lajšajo življenje. Darja Fišer pa je najmlajše in tudi starše naučila enoročne abecede, nekaj kretenj in zanimivosti o znakovnem jeziku. Na koncu smo prebrali in v slovenskem znakovnem jeziku prikazali knjigo Žiga špaget gre v širni svet.
Otroci so z zanimanjem poslušali in sodelovali na delavnici. Veseli smo, da s takšnimi dogodki prispevamo k prepoznavnosti problematike okvare sluha in kulture gluhih.

 

Urška Jakop