PREDAVANJE O TEHNIČNIH PRIPOMOČKIH


V sredo 22. 9. 2021 smo v MDGN Velenje organizirali predavanje o detektorju dima (TP-0031), javljalniku za dim s prenosom signala alarma (TP-0033) in sistemu za prenos ogljikovega monoksida ali požara za mobilni telefon (TP-0034) za osebe z okvaro sluha. Predhodno navedene tehnične pripomočke je mogoče kupiti s pomočjo vrednotnice, osebe ki imajo izgubo sluha več kot 85% po Fowlerju. Razloženo je bilo tudi delovanje javljalnika ogljikovega monoksida.
Gospod Golob iz podjetja Detektor sistemi d. o. o., ki je tudi uradni dobavitelj teh tehničnih pripomočkov, nam je pripravil nazorno in enostavno predstavitev.
Predavatelj je povedal, da se detektor dima (TP-0031), ki se namesti na strop v željenem prostoru, poveže z javljalnikom dima (TP-0033). Javljalnik dima je stroboskop (oddaja svetlobo) opozori na požar. Ima tudi vibrajočo ploščico, ki jo namestimo pod blazino ali vzmetnico. Povezava med njima poteka brezžično. Oba tehnična pripomočka imata akumulator oziroma baterijo za napajanje.
Po želji je mogoče sistem nadgraditi s sistemom za prenos alarma požara, CO (TP-0034) na mobilni telefon. Sistem potrebuje za delovanje GSM modul in brezžični radijski modul (TP-0034). Pri uporabi tega sistema, dobite SMS na vaš telefon. Opozori vas, da je požar ali izpad elektrike oziroma CO. Nastavite lahko tudi zvočno opozorilo na telefon.
Predavatelju se zahvaljujemo za predstavitev in nazorni prikaz delovanja.
Več informacij o tehničnih pripomočkih, pomoč pri vlogah za tehnični pripomoček in kontaktne podatke od dobaviteljih dobite v društvu.


Tatjana Pirečnik