POHOD OKROG SAVINJE IN OGLED MOZIRSKEGA GAJA

 

Komaj smo čakali, da se prepovedi zaradi kovida malo sprostijo. Pa smo končno dočakali. Prelepo torkovo jutro, v zelo velikem številu smo se zbrali pri Mozirskem gaju. Veseli, da se vidimo in v pričakovanju lepega druženja smo štartali. Pot nas je vodila ob narasli Savinji do Nazarja. Tam smo prek mosta, po drugi strani nadaljevali pot proti Mozirskemu gaju. Pohod je bil čudovit, nič napornega. Lepo smo klepetali, saj smo si imeli veliko povedati, ker se dolgo nismo tako družili. Sprehodili smo se tudi skozi gaj, kdor je želel se je osvežil s kakšno kavico ali pa kaj drugega. Za konec pa smo vsi dobili sladoled. Častil je predsednik Franc. Po mojem bi Urška morala dobiti kar dve kepici sladoleda, saj je izbrala čudovito lokacijo za prvi pohod, pa še vreme nam je bilo naklonjeno.
Lepo smo preživeli dopoldan. Upam, da bo takšnih druženj čim več.

 

Milica Krašovec

 

V društvu smo razmišljali na kakšen način bi se lahko srečali s člani in kaj bi lahko organizirali, da bi se varno družili ob upoštevanju vseh ukrepov NIJZ.
Kljub situaciji v zvezi s covid- 19, smo v društvu ves čas delovali in bili odprti. Seveda na prilagojen način. Veliko več je bilo individualne pomoči, svetovanja, informiranja. Tako mi, kot tudi člani pa smo že pošteno pogrešali druženje.
Ker so se ukrepi končno malo sprostili, smo se odločili da člane povabimo na krajši pohod ob Savinji. Zbrali smo se v Mozirju, nato pa se sprehodili do Nazarij. Ker nas je bilo kar lepo število, smo hodili v več skupinah in ob upoštevanju ustrezne razdalje. V Nazarjah smo ob gradu Vrbovec imeli krajšo postojanko. Pot smo nadaljevali po drugi strani Savinje. Ogledali smo si tudi razstavo tulipanov v Mozirskem gaju. Bilo je čudovito. Družba in pravo pomladno vreme sta poskrbela, da smo se vsi odlično počutili. Naše člana večkrat radi tudi malo pocrkljamo in presenetimo. Ker vemo, da imajo v Mozirju odličen sladoled, smo si ga na koncu tudi sami privoščili in se tako malo ohladili od pohoda.

Sklenili smo, da podoben pohod ponovimo v bližnji prihodnosti. Ljudje smo socialna bitja in tovrstna srečanja potrebujemo. Zato kmalu spet nasvidenje.

 

Urška Jakop