RIBIŠKI TURNIR

 

V soboto 22. 5. 2021 je Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor organiziralo športno tekmovanje v ribolovu ekipno in posamezno. V zgodnjih jutranjih urah nas je pobral Viki Hribar, ki je bil super šofer, saj je vajen raznih prevozov.
Udeležba je bila lepa tako v ekipnem tekmovanju kot med posamezniki. Vreme je bilo malo vetrovno in oblačno, na srečo brez padavin. Na začetku je bil pozdravni govor predsednice in vodja ribičev. Tekmovanje je bilo zelo zanimivo, vsaj meni, ker sem prvič šel zraven ribičev kot moralna podpora saj so me večkrat naši ribiči zbadali , da nikoli ne grem zraven, ker so uspešni. Pohvaliti moram organizatorje, vse je potekalo kot je potrebno in točno. Od pozdravnega govora, žrebanja, ribolova, tehtanja rib do razglasitve rezultatov. Na koncu je bilo poskrbljeno za odličen golaž. Ponosen sem bil na naše ribiče, MDGN Velenje, saj so posamezno dosegli prvo mesto Viki Hribar. Ekipna v sestavi Edin Buljubašić, Franc Kos, Ljubo Gotovnik je osvojila drugo mesto. Zahvala gre vsem, ki so sodelovali, vsaj tako je povedal g. Milan Kotnik strokovni delavec društva gluhih in naglušnih Posavja Maribor. Veseli in srečni smo se vračali nazaj proti domu. Nekateri so bili utrujeni, saj so v ribniku precej velike ribe.
Hvala vsem za lep in uspešen dan med vsemi ribiči, ki so zelo v redu tudi kot družba. Meni osebno je bilo zelo zanimivo, poučno, predvsem pa sem vesel spoznanja, da je ribolov zelo zanimiv ter sprostitveni in tekmovalni šport, ki ima svoje zakonitosti. Pri tekmovanju pa je potrebno tudi veliko znanja in sreče.

 

Franc Forštner
Predsednik MDGN Velenje