DELAVNICA USTVARJANJA Z GLINO

 

V jeseni smo dobili obvestilo, da bo MDGN Velenje organiziralo delavnico gline. Seveda sem se takoj prijavila, saj sem že kot dijakinja vsako leto med počitnicami delala na zemlji v takratni "Zadrugi", da bi si zaslužila za knjige za naslednje šolsko leto. Že takrat sem vedela, da me zemlja umirja in moja odločitev, da se prijavim na delavnico gline, je bila razumljiva.
V enem od jesenskih torkov smo v društvu začeli pod vodstvom mentorice Edite ustvarjati nekaj, kar je iz minute v minuto izpod naših nespretnih rok nastajalo. Prvi izdelki so bile rožice (nageljni, vrtnice, marjetice). Ena je bila lepša od druge in naše veselje ob nastalih izdelkih je bilo vse večje.
Žal nas je situacija s Covidom za nekaj mesecev zaustavila, smo se pa zares razveselile obvestila, da se delavnica nadaljuje. Mentorica Edita nam je pokazala katalog svojih izdelkov, zato so bile naše želje po ustvarjanju še večje in vsak torek smo se naučile nekaj novega. Slava je naredila krožnik s cvetnim odtisom, Nataša in Tatjana sta med drugim naredili pekač za peko šarklja, sama pa sem naredila dve prelepi piškotnici. Seveda vse to ni nastalo v enem torku, saj je postopek kar zahteven. Izdelek je treba najprej oblikovati, nato gre na pečenje, pa barvanje , lakiranje pa zopet na pečenje in na koncu so nastali izdelki, na katere smo vse zelo ponosne.
12. 07. 2021 bo v Račici ob Savinji razstava ročnih del članov MDGN Velenje. Seveda bodo na razstavi tudi naši izdelki iz gline in upam, da se bo pri naslednjem organiziranju delavnice prijavilo čim več članov.
Brez potrpljenja in profesionalnega vodenja mentorice Edite ne bi uspele, zato ji hvala za to lepo izkušnjo.


Alenka Račić