SREČANJE DRUŠTEV GLUHIH IN NAGLUŠNIH SAVINJSKE IN PODRAVSKE REGIJE


Po enoletnem kovid premoru smo imeli v soboto 10. 7. 2021 srečanje društev na Rogli v organizaciji Medobčinskega društva gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice Vitanje in Zreče. Srečanje so se poleg članov društva organizatorjev, udeležili še članice in člani Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor, ter seveda tudi Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Velenje. Tako kot vsako leto smo se tudi letos v našem društvu množično udeležili srečanja.
Na Roglo smo prispeli z avtobusom okoli 10.30 ure. S parkirišča smo se podali do prireditvenega šotora. Tam so nas že čakali organizatorji s sendviči in vodo, da smo se podprli.
Sledil je pozdrav predsednika konjiškega društva, županov in podžupanov občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče. Potem je sledil še pozdrav predsednice mariborskega društva in pozdrav naše Marije vodje kulturne sekcije, ki je pozdravila v imenu našega društva. Predsednik Franc Forštner in strokovna delavka Urška Jakop sta bila zadržana, ker sta na stojnici predstavljala MDGN Velenje v občini Rečica ob Savinji.
Ob dvajsetletnici konjiškega društva so razrezali torto velikanko, tako da smo se vsi udeleženci posladkali.
Nadaljevali smo s športnim druženjem. Določili smo člane, ki so sodelovali v posamezni igri in se je začelo. Najprej z igro tri v vrsti, nato hula-hoop race, zabijanje žebljev, rezanje hloda, prečkanje Lovrenških jezer in na koncu vleka vrvi. Vsak je navijal za člane svojega društva. Bilo je veliko smeha in dobre volje. Pri eni igri je bilo najboljše eno društvo, pri drugi spet drugo društvo. Na koncu so se sešteli rezultati vseh iger, da smo dobili zmagovalca. Zmagala je ekipa Konjic, naši člani so zasedli tretje mesto.
Ob 14 uri smo imeli toplo malico, da smo nadomestili kalorije, ki smo jih porabili. Potem je bilo prosto, da je lahko vsak posameznik šel po svoje. Veliko smo se družili, pogovarjali, šli smo na sprehod v lepem sončen in ne vročem vremenu. Nekateri člani so šli na stolp, na sprehod med krošnjami, drugi so se peljali s sedežnico, spet tretji so se peljali s sankami.
Ob 16.30 smo se polni dobrih vtisov, odpeljali z avtobusom nazaj proti domu.
Preživeli smo lep, sproščen dan na Rogli ob lepem vremenu in zmernih temperaturah. Veliko smo se pogovarjali in uživali v svežem zraku ter dobri družbi.


Tatjana Pirečnik